Köpa MC på nätauktion – tips

Allt fler väljer att köpa begagnade motorfordon istället för att satsa på fabriksnya alternativ. Något som har lett till ett ökat intresse för nätauktioner på motorcyklar och andra fordon. Fördelarna är många med att köpa MC på nätauktion, men du kan behöva några kloka råd på vägen.

Här får du tips att tänka på inför köpet av motorcykel på en av nätets många auktioner – häng med!

Hur fungerar nätauktioner?

Det är egentligen inte särskilt krångligt att sätta dig in i hur auktioner på nätet fungerar, men det kan kännas något förvirrande inledningsvis. I det stora hela handlar det om klassisk budgivning på olika objekt och är det en motorcykel som ska köpas budas det på olika mc-fordon.

För att du ska få en bra idé om hur en auktionssajt på nätet ser ut kan du ta en titt på Blinto.se som är en av ledande aktörerna i Sverige. Här finner du ett stort utbud av begagnade maskiner och nyttofordon till salu. Både du som önskar sälja din motorcykel eller maskin och du som vill köpa bjuds in på blinto.se och liknande sajter. Upplägget är helt digitalt och går ut på att förmedla en affär mellan två parter.

När du besöker en auktionssajt som den du finner på Blinto.se möts du av bilder på objekt samt en kortare beskrivning. Du kan läsa mer i detalj om just den motorcykel, maskin eller fordon du är intresserad av och därefter välja att lägga ett bud (om du ska köpa). Förmedlaren, det vill säga blinto.se om du befinner dig på den sajten, visar antalet budgivare samt hur mycket budet är uppe i. Efter att du har lagt ditt bud kan du sedan följa budgivningen ända fram tills den är över och en “vinnare” går att utropa.

Om du önskar sälja ska först ett försäljningsvärde räknas fram på objektet innan det publiceras på en nätauktion.

Steg-för-steg guide

Det finns några konkreta steg som är viktiga att följa när du ska köpa eller sälja på nätauktioner som Blinto.se.

  • Bestämda ekonomiska ramar
  • Märke och modell
  • Lägg bud i rätt tid

Du bör alltid ha konkreta ekonomiska kalkyler att utgå från när du ska buda på nätet. Det är en trygghet för dig och din plånbok eftersom budgivning lätt kan bli medryckande.

Redan innan du loggar in på Blinto.se eller den auktionssajt du väljer bör du ha ett hum om vilken typ av motorcykel eller fordon du letar efter. Ställ upp konkreta behov och önskemål som du utgår från.

Avslutningsvis är det värt att känna till budgivningens faser där det i regel börjar hetta till under auktionens sista timmar. Då kan det vara värt att lägga ditt bästa bud!