Utrustning och verktyg för motorentusiasten

För motorentusiaster som gillar att meka och uppgradera sina bilar och motorcyklar finns det en stor mängd utrustning och verktyg att tillgå via internet. Om du är händig och villig att lära dig kan du enkelt meka med bilen själv hemma, eller laga din motorcykel när den går sönder. Med rätt kunskap och verktyg kan du spara mycket pengar samtidigt som du kan uppgradera dina fordon att fungera och se ut precis som du vill.

Hos Work System hittar du bilinredning och speciallösningar som fungerar väl för din transportbil. Här ställs höga krav på tester och produktutveckling vilket innebär att du kan känna dig säker med de produkter som säljs på hemsidan. Du hittar här bilinredning för vänster och höger sida, dubbelgolv, lådhurtsar, verktyg och tillbehör.

Meka med motorfordon

Idag finns det en stor mängd motorcyklar och begagnade bilar ute på marknaden vilket innebär att det är enkelt för den som har lite pengar undanstoppade att komma igång med en ny hobby. Folke Josefsson är 93 år och tillverkar nya motordelar hemma i sin verkstad som kan användas till veteranfordon. Nu har han också fått ett stort antal kunder som kommer till hans verkstad för att få igång sina gamla maskiner, veteranbilar, jordbruksredskap och lastbilar. Om Folke inte lyckas hitta några reservdelar så tillverkar han sina egna.

Många har upptäckt tjusningen i att meka med moppar, EPA-traktorer och skrotbilar. Under trimningen och byggandet är det lätt att lära sig mycket om motorer vilket är en bra kunskap att ha i vardagslivet. Att laga en söndrig moped är inte så svårt, men det kan bli dyrt att få den lagad av en mopedmekaniker för den som saknar egna kunskaper kring motorer.

Frihet med egen EPA-traktor

Selma Holm är femton år gammal och har nyligen tagit AM-kort. Först tänkte hon köpa en mopedbil, men ändrade sig sedan efter att ha läst om hur många som drabbades av olyckor. Det kändes säkrare att köpa en EPA eller en A-traktor som det också kallas. Det är en bil som har byggts om så att den fått topphastigheten 30 km/h. Intresset har växt och varje helg jobbar Selma och hennes vänner med något relaterat till EPA. De fixar bilen och jobbar med inredningen, så att bilen motsvarar deras önskemål om hur den ska se ut. Det roligaste är att sedan åka runt och visa upp EPA:n för andra.