Dags för Mc-touring? – Det här behöver du!

Har du funderat på en riktigt härlig mc-resa i sommar? Kanske kommer du att åka långt tillsammans med vänner eller så beger du dig iväg ensam. Oavsett med vem eller vilka du väljer att göra din resa behöver du planera noga. En mc har mindre förvaringsmöjligheter än t.ex. en bil. Det betyder att du måste se till att din packning är så välplanerad som möjligt. Här nedan kan du läsa om några av de viktigaste sakerna du måste ha med dig. Kom även ihåg att se till att du har rätt däck för säsongen. På hemsidan Hjuldepån kan du köpa begagnade däck till din bil, men även motorcyklar behöver rätt däck beroende på vägunderlag. Var ute i god tid och säkerställ att din mc är i toppskick innan avfärd. Det finns få saker som är lika jobbiga som när fordonet går sönder mitt på vägen.

Strumpor och ordentligt underställ – Det kan bli riktigt kallt på långa resor på mc och därför är det viktigt att du är rätt klädd. Förse dig med ett bra underställ som håller dig varm och torr och se även till att ha med dig ett flertal strumpor i packningen. Du kan hitta riktigt bra underställ av hög kvalitet hos din närmaste mc-handlare, alternativt i sportbutiker.

Kompressionspåsar – Kompressionspåsar eller vakuumpåsar är utmärkta alternativ för din mc-resa. Dessa påsar är tunna och rymmer mängder med kläder. Det bästa är att du kan dra ur luften ur påsarna, vilket gör att kläderna vakuumförpackas. På så sätt får du mer utrymme i din väska, utan att du behöver utesluta viktiga plagg.

Startkabel – Det är absolut inte roligt att få problem med batteriet när du befinner dig på resande fot så se till att du har med dig ett par startkablar. Dessa kan du köpa i mc-butiker eller beställa online för snabb hemleverans. Om du är händig av dig kanske du till och med kan tillverka dina egna med hjälp av klämmor och elledningar, men var försiktig. Är du osäker är det bättre att du köper färdiga.

Pump eller gaspatron – Du kan få dåligt tryck i däcken efter en lång resa och med hjälp av gaspatroner eller en fotpump kan du snabbt åtgärda problemet. Fördelen med en fotpump, istället för en handpump, är att du får till mycket mer kraft och behöver således inte pumpa lika länge eller köra slut på dig själv. Gaspatroner fungerar också relativt bra, men packa då ner många. Du kan behöva använda dig av ett flertal för att få upp lufttrycket till det normala.

Mediciner – Glöm inte bort att ta med dig viktiga mediciner. Det kan t.ex. handla om allt från vanliga huvudvärkstabletter till läkemedel som du har på recept. Förpacka väl och lägg i en vattentät påse för säkerhets skull.