Olika typer av motorcyklar

 

Motorcyklar finns i många olika stilar och varje stil erbjuder design och prestanda för att uppfylla särskilda körförhållanden. Låt oss ta en titt på några typer av motorcyklar.

GatumotorcyklarBMWC1-050918_P1030877

Gatumotorcyklar kommer med all nödvändig utrustning för att vara anpassade till vardaglig transport. De har ljus, speglar, ett horn och en ljuddämpare. Deras däck har ett slitbanemönster som ger bra grepp på både våta och torra vägar. Gatumotorcyklar kommer i vanligt fall i två former, Touring-motorcyklar och “Cruisers”. Touring-motorcyklar är speciellt konstruerade för långväga resor. Deras mest typiska drag är kåpor, aerodynamiska vindskydd som lindas runt strålkastaren för att förbättra styling och minska luftmotståndet. Touring-motorcyklar kommer också med andra utrustningar för långa resor, såsom sadelväskor och bekväma passagerarsäte. Cruiser, som vanligtvis inte har några kåpor, erbjuder en mer tillbakalutat utseende.

SportmotorcyklarR1_Driver

Sportmotorcyklar är utformade för att hantera höga hastighet och kurviga vägar. De erbjuder flercylindriga motorer för att producera mer kraftfulla aluminiumlegeringar, ramar och fjädringssystem för att förbättra styrning. De är även utrustade med greppvänliga däck och kraftfulla bromsar. Istället för att motorcyklisten ska sitta rakt, kan mannen eller kvinnan luta sig framåt över bensintanken för att minska luftmotståndet.