Framtiden av motorcyklar

 

Även om den grundläggande utformningen av motorcykeln förblir densamma, fortsätter motorcykeltekniken att blomma av innovation och utveckling. Ett exempel på en modern motorcykel är B91 Wraith, som är designad av Motor Company och är värd cirka $50,000. Anledningen är att motorcykeln är utrustad med en kolfiberram och en 1200px-Zerotracer_in_its_hometown_Winterthurgjuten bränslebehållare med kolfiber, som är placerad under motorn. Dodges Tomahawk kan knappast kallas för en motorcykel i jämförelse med t.ex. en gatumotorcykel. För att hantera den massiva V10 Viper motorn, var designaren av Tomahawk tvungen att lägga till ytterligare två hjul. De fick även flytta bensintanken till framstänkskärmen för att skydda den från motorns värme.

Tomahawk är i huvudsak ett konceptfordon, men det visar att industriländer som USA har stort intresse tvåhjulstransport och understryker varför vissa föredrar motorcyklar framför bilar, vilket kan bero på hastighet, snål bränsleförbrukning och äventyren som har övertygat motorcyklister.

Motorcykeltillbehör blir allt mer högteknologiska. Till exempel erbjuder BMW:s K1200 LT Elite ett inbyggt navigationssystem som steg för stegnavigering genom högtalarna i hjälmen. Prototypen Blue Eye är en motorcykelhjälm som är utrustad med världens första head-up-display.