Så stylar du din motorcykel

Att styla sin motorcykel kan vara en rolig sak att göra och den blir lite mer personlig genom att göra det. Det finns många olika dekalkit att beställa på nätet. Välj dekaler i ett material av bra kvalité. Dekaler kan du montera själv i ett varmgarage. Det viktiga att tänka på förutom att följa eventuella instruktioner som följer med dekalerna är att vara noggrann och veta vad och hur du ska göra innan du börjar att montera dekalerna. För att få ett bra resultat är det bra att montera dekalerna i rumstemperatur i en dammfri miljö. Det är viktigt att inte röra klistret på dekalerna med fingrarna och att alltid ha rena torra händer när du monterar. När dekalerna väl är monterade ska motorcykeln stanna i rumstemperatur minst ett dygn innan du börjar köra för att försäkra dig om att dekalerna har fästs fast ordentligt i plasten.

Montera dekaler

Starta med att ta fram allt som behövs för att kunna montera dekalerna på motorcykeln. Saker som är bra att ha är en varmluftspistol eller hårtork, plastrengöring, monteringsskrapa, trasa och kniv. Rengör sedan området där dekalen ska sitta med plastrengöring och torka därefter plasten torr. Bestäm hur dekalen ska sitta och förbered plasten under. När du är redo river du lös plasten på baksidan och börjar i mitten och går utåt med en monteringsskrapa för att undvika bubblor. När allt är på plats värmer du dekalerna med varmluftspistolen och under tiden som dekalen värms trycker du lite extra för att den ska fastna ordentligt. Efter detta moment kontrollerar du dekalen så att den inte har släppt någonstans.

Ta hand om din motorcykel

Förutom att göra din motorcykel mer personlig och montera dekaler är det viktigt att ta hand om motorcykeln för att den ska hålla men framförallt för att den ska vara säker. Att hålla koll på däck, bromsar, bromsvätska, framgaffeln, luftfiltret och vårda kedjan kommer att göra att du får en säkrare körning och att motorcykeln håller längre. Dessa saker är det många som slarvar med.

Tänk på att inte köra över din förmåga

Det sker många singelolyckor bland de som kör motorcykel och det kan till viss del bero på att många kör över sin förmåga. Att köra en motorcykel kräver en del kunskap för det är inte alls som att köra en bil. Bara genom att hålla nere hastigheten minskar risken avsevärt. Att köra motorcykel är inte farligt när du vet vad du gör, har körkort, följer de trafikregler som finns och känner motorcykeln.